Caravana foto: expozitii itinerante de fotografie

 

In data de 15 Decembrie 2011 s-a realizat vernisajul expozitiei itinerante la 3 din cele 6 scoli si anume la Scoala nr. 1 din Moara Vlasiei, Scoala nr. 1 din Gruiu si Scoala nr. 1 din Nuci.

In luna Mai 2012 expozitia a fost mutata in celelalte 3 scoli si anume: Scoala nr. 1 din Gradistea, Grupul Scolar Agricol Fierbinti Targ si Scoala cu Clasele I-VIII din Dridu, vernisajul expozitiilor de fotografie la aceste scoli avand loc in data de 10 Mai 2012.

 

Cu prilejul vernisajului expozitiei au fost organizate in fiecare dintre cele 6 scoli ore tematice dedicate importantei protejarii speciilor din sit, pe baza celor 60 de imagini prezente in expozitie.

 

La cele 6 vernisaje au participat un numar relevant de elevi:

Scoala nr.1 Moara Vlasiei – 39 elevi

Scoala nr. 1 Gruiu – 53 elevi

Scoala nr. 1 Nuci – 42 elevi

Scoala nr. 1 Gradistea - 67 elevi

Grupul Scolar Agricol Fierbinti - 65 elevi

Scoala cu Clasele I-VIII Dridu - 65 elevi.

   

Fiecare expozitie a cuprins un fond de 60 de imagini (fotografii) cu speciile şi  habitatele de interes comunitar de pe teritoriul Sitului Natura 2000, inramate pe un suport de carton, avand dimensiunea de 70 x 100 cm (60 panouri expozitionale).

Vernisajul expoziţiei a inclus o prezentare a sitului Natura 2000 pentru elevii şcolii respective. Expoziţia a durat 1 lună în fiecare dintre cele 6 şcoli.

Vernisajul expozitiei a inclus intalnirea elevilor cu actorii locali, cum sunt custodele Sitului Natura 2000 – Emilian BURDUSEL (CEU Pro Natura) si un reprezentant al MMP – Directia Biodiversitatii – Doina Cioaca.

Cu ocazia vernisajului s-au distribuit materialele suport realizate in cadrul proiectului (brosura si CD-ul de prezentare a proiectului, brosura de prezentare a valorilor sitului, pliantul privind valorile sitului si posterele cu valorile sitului).

Pe durata expozitiei in fiecare scoala se sustin in cadrul orelor de dirigentie/biologie prezentari si discutii pe tema importantei sitului Natura 2000 ROSPA0044 si a speciilor de interes comunitar prezente.

Expozitiile au fost vizitate de peste 2000 elevi din cadrul celor 6 scoli.

 

Du vorba mai departe!FacebookTwitterYahooEmail